Inspiratiebronnen ingelijst


 
 

 

Degenen die het hebben gemaakt tot wat het is


Het kernteam bestaat uit:

Hoe het begon...

Het plan voor de verkenning ontstond een hele tijd geleden. Eeuwen geleden, nog voor de ‘ambtelijke werkgroepen’ die slimme dingen zouden bedenken tegen de crisis. Geïnspireerd door het boek van Gertrud Blauwhof en Willem Verbaan ‘Wolk 777’, stelden we onszelf de vraag:


“Als niemand het weet, weten ‘ambtelijke werkgroepen’ dan meer dan gewoon zomaar intelligente denkers?”


Met een wat eigenwijze houding zijn we op zoek gegaan naar mensen die wijze dingen zeggen. Dingen waar je het mee eens bent of niet, maar altijd mensen die aanzetten tot denken. We hebben ze gevonden. De eerste dan. Want Nederland heeft zoveel rijke, slimme en mooie mensen, dat het onmogelijk is dat in één boek te vatten.


Alle ideeën hebben we laten rijpen. En ze zijn het waard. Het lezen. Ze hebben de tand des tijds doorstaan.

Good to know


Iedereen (echt iedereen) die aan dit project heeft meegewerkt heeft het onbezoldigd gedaan. Natuurlijk hebben ook wij te maken met kosten, zoals drukkosten, hostingskosten en dergelijke. Iedere bijdrage is daarom welkom: draag bij door de ideeën verder te verspreiden, tweeten, verbeelden, posteren, praat erover en bestel het boek.

boek

auteurs

steun&sponsor

Partner Instituut Maatschappelijke Innovatie
Eigenaar Floor Jaspers, Beeld, tekst en redactie
Eigenaar Tikimohttp://www.imi.nuhttp://www.floorjaspers.nlhttp://www.tikimo.nlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2
Colofon.html
Tikimohttp://www.tikimo.nlshapeimage_6_link_0

Nathalie Lecina:

Floor Jaspers: 

Susan Bink:        

Het kernteam heeft uitgedaagd tot schrijven, geredigeerd, vormgegeven, de website gemaakt, gelachen en bloody hard gewerkt.

Contact


Wij horen graag hoe het boek en de essays hebben geïnspireerd.

Mail ons op info@verkenningnieuwnederland.nl (Neem ook gerust contact op als je ons iets anders wil vertellen.)


De auteurs zijn ook te mailen door op hun beschrijving bij het essay te klikken. Ze horen graag hoe hun essays aan het denken en doen hebben gezet!

bijzondere dank